Spring naar de inhoud

16

Naakte haverbrood recensie Rineke Dijkinga, tarwevrij brood, glutenvrij brood. Door de jaren heen, heb ik heel wat broodalternatieven geprobeerd. Nu kan ik echt blij worden als ik eens in de zoveel jaar iets vind wat aan mijn, schijnbaar onmogelijke, wensenlijstje voldoet. Het is gelukt!

Wensenlijstje voor brood wat ik WEL zou willen eten

  • het liefst biologisch
  • glutenvrij of gluten arm
  • tarwevrij
  • gemaakt van meel wat je bloedsuikerspiegel niet door het dak laat gaan (zoals speltbloem en maismeel bijvoorbeeld wel doen)

Wat is daar nou zo bijzonder aan?

Een brood vinden wat aan mijn 4 eisen voldoet, is me niet gelukt in de afgelopen jaren. Tot ik dit naakte haver brood tegenkwam bij de biowinkel. Gluten- en tarwevrijbrood is er in overvloed. Dat moge duidelijk zijn.

Glutenvrije broden hebben het nadeel dat ze van hoog glycemische melen (meestal maismeel) gemaakt zijn. D.w.z. dat deze soorten meel grotendeels worden omgezet als suikers in je bloed en je suikerspiegel zal er van door het dak gaan. read more

6

de vaccinatiediscussieIk kreeg deze ingezonden brief binnen van Myrna van der Molen. Het is een reactie op de artikelen van dr. Pierik (hoofddocent rechtsfilosofie) en prof. Verweij (hoogleraar filosofie) op dit artikel. Ouders met vragen over vaccins worden hierin weggezet als anti-vaxxers die zich voeden met pseudo-wetenschap. Het demoniseren van een groep, zoals op grote schaal in de media gebeurt, heeft grote gevolgen. Klopt het dat de volksgezondheid door hen bedreigd wordt? Of doet het vooral een ander ding: tienduizenden ouders met vragen waarop ze geen goed antwoord kunnen vinden monddood maken? Myrna heeft deze brief ook naar de grote mediakanalen gestuurd en gedeeld met de nationale politieke partijen. read more