Net nu ik de titel typ, denk ik: Paleo en bananenijsjes, kan dat wel? Met 'paleo' bedoelt men zoiets als "eten zoals we in de oertijd deden". Nu zijn de ingrediënten in dit ijsje helemaal paleovriendelijk, maar toch botst het met mijn beeld van de oermens: zittend bij het vuur met een bananenijsje in zijn hand?! Of een vriezer in hun grot, als we toch in detail treden. Note to self: "Je hoeft niet alles wat je denkt op te schrijven hoor Annemieke". "Oh ja, is ook zo". Op naar het recept!
BENODIGDHEDEN
- Rijpe bananen, door de helft gesneden en in de vriezer gelegd tot ze bevroren zijn. Bevries ze met het stokje er al in gestoken.
- 2 repen pure chocola (minstens 72% cacao),
- pecannootjes, (of kokos, is ook lekker)
- bamboe sateprikkers of ijslollystokjes (zulke:)
RECEPT
- Hak de pecannoten in kleine stukjes
- Breek de 2 repen pure chocolade in stukjes en doe ze in een (soep)-kom
- Smelt de chocolade au bain marie, bijv. door de soepkom in een grotere bak met heet water te zetten. Zorg dat het hete water niet over de rand van de soepkom bij de chocolade in stroomt.
- Roer de chocola door totdat deze gesmolten is.
- Strijk met een kwastje de hete chocolade op de banaan. De banaan in de chocolade dopen kan ook. Ik geef de voorkeur aan het kwastje gebruiken.
- Besprenkel de chocobanaan direct met nootjes, voordat de chocolade gestold is.
- Laat de chocoijsjes hard worden door ze rechtop staand hard te laten worden. Je kunt ze bijvoorbeeld in een stuk oase prikken, of even vasthouden tot ze hard zijn en dan op bakpapier leggen.
- Vries ze weer in. Het liefst in een afgesloten bakje.
- Ze zijn het lekkerst als je ze een minuut of 10 wacht voor je ze op gaat eten, dan verandert de banaan van keihard in lekker smeuïg en romig.
- Helemaal niet invriezen en meteen opeten is natuurlijk ook een optie!
In plaats van je kleine, je man, of jezelf een dikke Magnum in de mond te schuiven bij trek in een ijsje, werkt dit net zo goed en je hebt niet zo'n suikerspiegeldip na die tijd.
Bedankt voor je inspiratie.
Fijn om te horen 🙂 Dankje